Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία τη νυχτερινή ζωή των νέων;

Ιδιαίτερα προβλήματα έχει προξενήσει η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα ακόμη πρόβλημα θα αναλυθεί παρακάτω, που αφορά κυρίως τους νέους, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της κατάστασης που ζούμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Και το ερώτημα είναι το εξής: “Έχει πληγεί η νυχτερινή ζωή των νέων λόγω των μέτρων και γενικά λόγω αυτής της αρνητικής ενέργειας που προκαλεί η πανδημία;” Η απάντηση είναι αμφιλεγόμενη.

Πολλοί λένε ότι φοβούνται και δεν επιλέγουν συχνά να βγουν σε νυχτερινά μαγαζιά που είναι σε εσωτερικό χώρο. Άλλοι πάλι, είναι πιο θαρραλέοι θα λέγαμε και προτιμούν να βγαίνουν σε μαγαζιά ακόμη και αν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με πολλούς εργαζομένους της εστίασης, η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι ίδια, δεν έχει αλλάξει. Παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών να τηρήσουν τα μέτρα, οι νέοι δεν δείχνουν να συμβιβάζονται. Και πλεόν υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα, σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. Ο συνωστισμός μετά από κάποια ώρα είναι πολύ έντονος και αναπόφευκτος και αυτό απεικονίζεται και στα social media των νέων, που ανεβάζουν διάφορα βίντεο.

Σύμφωνα με τη άποψη των φοιτητών, ο covid έχει πλήξει τη φοιτητική τους ζωή. Στα πανεπιστήμια είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά και η τήρηση των μέτρων. Βέβαια, αυτά δεν ισχύουν και για τη νυχτερινή ζωή. Εκεί, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, δεν τους περιορίζουν τόσο και είναι πιο χαλαροί. Ίσως για αυτό να βγαίνουν και συχνά, δηλαδή δεν έχουν αλλάξει οι συνήθειες τους σε σχέση με πριν.

Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορεί η πανδημία να έχει επιβάλλει στους νέους κάποια μέτρα και περιορισμούς, ωστόσο πλέον βλέπουμε, ότι είναι πιο χαλαροί και η πλειονότητα αυτών απολαμβάνει κανονικά τις βραδινές εξόδους.